35 éves a Népkör kézimunka szakosztalya

Ünnepel a Népkör Magyar Művelődési Központ kézimunka szakosztálya. A szakosztály fennállásának 35-ik évébe lépett, és ennek alkalmából kiállítást rendeztek a Népkör Oláh Sándor körgalériájában.    

A kézimunka klub 1980 óta tevékenykedik a Népkör falain belül, és azóta számos eredményt tudhatnak magukénak. A szakosztály keretében működik a selyemfestők, tojásazsúrozók, csuhébaba-készítők, szalmafonók, csipkeverők és frivolitáskészítők csoportja is. Tuza Veronka mindig is a kézimunka szerelmese volt. „Itt, ez a pár év alatt rengeteget varrtam, szeretem is, a fehér hímzést különösen.”

Fenyvesi Margit 1991 óta a kézimunka klub vezetője. Nagy öröm számára ennek a jubileumnak a megünneplése, mert olyan kézimunkázókkal dolgozik együtt, akik magas szintre emelték a néphagyomány ezen ágának művelését. „Elég erős a szakkör, nagyon jól dolgoznak az asszonyok, és akkor ez nekem külön siker.”

A szakcsoport jelenleg 15 tagot számlál, de egész évben várják az érdeklődőket, hogy megismerkedhessenek akár a hímzéssel, csipkézéssel, horgolással és általában a kézművesség alapjaival. Az alkalmi kiállítások mellett munkáik állandóan megtekinthetők a Népkör előcsarnokában. „Bizony 35 évet megélni egy csoportnak mai időben, azért nem semmi. 35 évet visszatekintve, nagyon nagyot fejlődtek, és én úgy gondolom, hogy ez még egy lendületet ad ennek a csoportnak” – véli Bodrogi Hajnalka, a Népkör MMK rendezvényszervezője.

A megnyitót követően díszoklevelek kiosztására került sor. A kézimunka klub tagjai egy-egy szál virág kíséretében vehették át az oklevelet, ami az eddigi munkásságukat dicséri.