A Békéscsabai Jókai Színház a Winteretnón – Szécsi Pált és Domján Editet idéző est a Népkörben

2. nap, február 27., péntek

A Békéscsabai Jókai Színház egyik sikerdarabját láthatta a telt házas közönség pénteken, a Színház van az én utcámban, azaz a Winteretno Fesztivál második napján, a Népkörben. A Vissza jössz hozzám Te még, ha jön a nyár… című előadás Szécsi Pál és Domján Edit legendássá vált szerelmét mutatja be egészen a megismerkedésük pillanatától. A két szereplős dalos felolvasó esten Szécsi Pált Nagy Róbert, szerelmét Domján Editet pedig Komáromi Anett idézte meg. Az előadás Szécsi Katalin A halhatatlan szerelem hónapjairól szóló írására épül, ugyanakkor számtalan Szécsi-sláger is felcsendül a produkcióban nosztalgikus élményt nyújtva a közönségnek.

A legkisebb fesztiválozókra a második napon is gondoltak a szervezők. Délelőtt a Teátrumi Mocorgóban, azaz a számukra kialakított játszóházban szórakozhattak, ahol az animátorok segítségével készségfejlesztő feladatokat is megoldottak, valamint a bábkészítéssel és sok más érdekességgel is megismerkedtek.

A Ramazuri Bábszínház is pénteken mutatkozott be a fesztivál színpadán. Fazekas Mihály klasszikus meséjét, a Lúdas Matyit hozta el a társulat. A történetet sok zenével fűszerezve készítették el az alkotók.

A játszóház az előadást követően is várta a gyerekeket, ahol a színes és készségfejlesztő játékok is élményt nyújtottak számukra.