creative writing headingley

Jónás Gabriella négy évtizedes színészi pályáját összefoglaló estet adott a Népkör Magyar Művelődési Központban. A színésznő a tartalmas művészi pályáját összefoglaló alkalmi műsorral egyben a Magyar Költészet Napja előtt is tisztelgett. A különleges est tulajdonképpen hitvallás: a zene és a szavak segítségével.

A Jónás 40 című esten Ady Endrét, Benjámin Lászlót, Gál László, Gobby Fehér Gyulát, József Attilát, Kosztolányi Dezsőt és Örkény Istvánt idézte meg a művésznő, valamint Szabó Róbert és Lengyel László művei is felcsendültek. Közreműködött továbbá: Fekete Vilmos és Tamás Zoltán is.

Jónás Gabriella 1952-ben született.  Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Akadémián diplomázott. 1975 és 1993 között a Szabadkai Népszínház művészeként dolgozott. Napjainkban is az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára. Számtalan díjra lehet büszke. A Vajdasági Színházak Találkozóján többször is átvehette a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. Ugyanakkor Kisvárdán is díjazta a szakma,ls Szabadkán a Bodrogvári Ferenc-díjat is átvehette.

A Vajdasági Színházak Találkozóján a legjobb női főszerep alakításáért 7 alkalommal, Kisvárdán 2 alkalommal nyer első díjat, továbbá Vajdaság Nívódíjában és Bodrogvári Ferenc-díjban részesült.