http://nepkor.rs/creative-writing-on-equality/

A társulat két előadást hozott Szabadkára.  Délelőtt a gyermekeket várták A kis herceg című előadással, este pedig Marcel Achard: A bolond lány című krimi-vígjátékával lépett fel a Körúti Színház.

A kis herceg

Antoine de Saint-Exupery klasszikus regényét könnyed, zenés feldolgozásban készítették el az alkotók. Galambos Zoltán, a Körúti Színház igazgatója, a darab rendezője szerint A kis hercegből mindenki fel tud idézni egy mondatot, ilyen például a “jól csak a szívével lát az ember”, vagy  a “Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”. Teljes egészében azonban már nem sokan emlékeznek a gyermekkorukban olvasott regényre. Galambos Zoltán szerint azonban A kis herceg nem gyermekregény. Ezért az általános iskolások igényeihez igazodva humorral tették könnyedebbé a történetet, ugyanakkor a regény lényege érintetlen maradt.  Antoine de Saint-Exupery A kis herceg című meséjét egyébként felnőtteknek ajánlotta, hiszen a felnőttek a gyermekeknek szánt történeteket is megértik, és más értékeket fedezhetnek fel benne. A Körúti Színház előadása a felnőtt nézőknek is kellemes élményt nyújt. Az előadásban Király Adriánt, Oroszi Tamást és Kardos Esztert is láthatta a közönség.

A bolond lány

A népszerű előadásban Pikali Gerda alakítja a kulcsfigurát, a bolond lányt. A színésznő azt mondja: ebben a szerepben fantasztikusan érzi magát, mindig nagyon boldog, amikor a bolond lány bőrébe bújhat. Megtisztelőnek érzi azt, hogy korábban Domján Edit játszotta ezt a szerepet, modt pedig ő alakíthatja Josefat, a szobalányt, akit gyilkossággal vádolnak. A történet szerint a gazdag párizsi bankár sofőrjét és mindenesét megölik. A hatóságok a szeretőjét, a szobalányt gyanúsítják. Az előadásban felmerülő kérdések, mint például az, hogy vajon kinek állhat érdekében a gyilkossági ügy eltusolása, vagy az igazságszolgáltatás befolyásolása, ezek ma is aktuálissá teszik a nagyszerű homorral megírt szöveget. A történet egyébként egy bírósági teremben játszódik. Az előadásban továbbá Udvarias Annát, Lipták Pétert és Koncz Gábort is játszik. A szabadkai vendégjáték sikeres volt, teltházas közönség nézte meg a Körúti Színház produkcióját.