A Népkörben vendégszerepelt a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház Halottak napjától Virágvasárnapig című előadását másfél év szünet után újította fel a rendező. A minap Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központban láthatta a közönség. Mária szerepében Szemerédi Bernadettet láthatja a közönség. Kiss Ernő őrnagyot Mészáros Árpád, Kende Ferencet Kálló Béla, Szépvölgyi Aladárt pedig Csernik Árpád alakítja.

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház 2002-ben alakult meg. Első ősbemutatója a Vörös bál című színmű volt. A társulatot Andrási Attila, szabadkai születésű rendező alapította azzal a céllal, hogy, olyan előadásokat készítsen, amelyek a délvidéki magyarság történelmével, sorsával kendőzetlenül foglalkoznak. Andrási Attila az újvidéki Művészeti Akadémián, rendező szakon diplomázott 1986-ban. Ezt követően dolgozott az Újvidéki Színházban, a Szerb Nemzeti Színházban, valamint a szabadkai Népszínházban is. A nyolcvanas évek végén szabadkai, újvidéki és belgrádi színművészekkel színházi csoportosulást alapított, amely a FEUD nevet kapta. Olyan előadást állítottak színpadra, amely az akkori jugoszláv szocialista valóságot mutatta be. A FEUD című produkciót 1988 nyarán az egykori Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság legtöbb nagyvárosában bemutatták. 1989-ben a szabadkai Népszínház repertoárra tűzte a S.V.E.R.C. című előadást, amelyet Ljubiša Ristić, az intézmény akkori igazgatója letiltott, arra hivatkozva, hogy a darab Slobodan Milošević politikáját bírálja. Andrási Attila nem sokkal ez után elhagyta a színházat. 1991-ben Magyarországra költözött.
 

A nagysikerű történelmi színművet legközelebb március 7-én, este fél nyolctól láthatja a közönség Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Később Csókán és Budapesten is vendégszerepel a társulat, majd Erdélyben több településen is bemutatják a felújított előadást.