other term for creative writing

A Népkör Magyar Művelődési Központ törekszik, hogy minél minőségibb táncoktatásban részesítse táncosait, ezért a képzések során nagy gondot fordít arra, hogy olyan táncoktatókat hívjon, akik egy-egy aktuális táncanyag mesterei.

Ahhoz, hogy a Magyarok a déli végeken munkacímű új produkcó létrejöjjön a közös képzés elengedhetetlen volt. A gombosi Arany János Magyar Művelődési
Egyesület kiváltképp fontosnak tartja, hogy táncait átörökítse az adott archaikus, több évszázada élő formájában. Az előadás bemutatja a Bácskában, Vajdaságban élő népek sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját. Felmutatva mindazt, ami e népek hagyományaiban jelen van, ami nemzeti sajátossága. A hangsúly azonban a közös gyökerekre helyezve, szemléletesen érzékeltetve a közös táncbeli és zenei múltból származó törvényszerű hasonlóságokat. A műsor lehetőséget adott arra, hogy bemutassa a Vajdaságban élő népek tánc és népzenei hagyományainak találkozását és azok hasonlóságát – Horgos, Kupuszina, Gombos.
A produkció létrejöttét megelőzte egy közös képzés, melynek elsődleges célja az volt, hogy a Róna táncegyüttes elsajátítsa a gombosi táncokat, megismerje az ott élő hagyományokat minél magasabb színvonalon.

A képzés megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

EEMI