eye contact creative writing

A Népkör Magyar Művelődési Központ a vakáció ideje alatt is tartalmas programokkal várta a legkisebbeket, de a család minden tagját. A vakációs programsorozatunk folyamán a gyermekek játékosan okosodtak az aktív és élményekkel teli mocorgó foglalkozások során.

A foglakozások is ekképp szerveződtek: a népszokásokhoz fűződő kreatív foglalkozások, ezekre épülő játszóházas programok mind az óvodás, mind pedig az általános iskolai alsó tagozatosok számára. A program elsősorban a gyermekek figyelmének és kézügyességének fejlesztésére fókuszált: mozgásfejlesztő, ügyesítő, okosító, táncos foglalkozások; kognitív és kommunikációs képességeket fejlesztő játékok (beszéd – mozgás – ritmus); szabadtéri mozgásprogramok; mesefeldolgozás, kézügyesítő gyakorlatok; kirándulások; szabad játék… A gyermekek emellett megismerhették a helyi hagyományos étel és ital különlegességek ízvilágát, amelyeket olykor ők maguk készíthettek el.

A foglalkozások a kikapcsolódáson túl fejlesztik a gyermekek finom motorikáját, de egyúttal a hagyományos konyhánk felé is irányítják őket. A programot követően szüleiket, nagyszüleiket is arra ösztönözték reményeink szerint, hogy otthon is készítsék el ezeket. A program a nyári szünet ideje alatt kerül megrendezésre heti rendszerességgel, valamint az őszi szünetben.

A programsorozatot a Bethlen Gábor Alap és a Szekeres László Alapítvány támogatták.

 aranykapu vakacio 2018 plakaaranykapu vakacio 2018 plakat 2