frog creative writing

Az Európai Uniót népszerűsítő programok a Népkör Magyar Művelődési Központban  október 9-e és 11-e között. Rendezvények az ismerkedés, a szórakozás, az alkotás és az értékteremtés jegyében.

A szabadkai Népkör MMK, a szászhalombattai Magyarok Öröksége Alapítvány, a romániai Liviu Rebrene Művelődési Központ, a negykeszi ECCLESIA Polgári Társulat és a kyjovi Kyjovske-Slovacko v Pohybu szervezet közösen egy olyan projektumot valósít meg, amely a polgári értékeket helyezi előtérbe. A partnerek  polgárbarát programokat állítottak össze, amelyeknek a Népkör lesz a házigazdája. A szabadkai Művelődési Központ mindig is fontosnak tartotta, hogy minden korosztályhoz szóljon, így a programkínálatban minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. A Népkör az említett partnerintézményekkel közösen pályázott, a pénzeszközökből pedig gazdag rendezvénysorozatot állítottak össze, amelynek a szabadkai közönség is részese lehet. Október 9-e és 11-e között a multikulturális együttműködés jegyében megvalósított rendezvények, programok várják az érdeklődőket. A nemzetközi találkozó 9-én, pénteken konferenciával kezdődik, az esti órákban pedig táncház lesz a Népkörben. Másnap a családi programoké a főszerep,  a helyi jellegzetességeket is bemutatják a szervezők. Ilyen például a szüreti italkóstoló, de a terménybetakarításhoz köthető ételeket is kínálnak a résztvevőknek.  A szervezők most is gondoltak a legkisebbekre, így játszóház is lesz, valamint kézműves foglalkozások is sokszínűbbé teszik a programsorozatot.  A Népkör partnerei is elhozzák a vidékükre jellemző ételeket, italokat és a régi mesterségeket űzök munkáit, portékáit. A résztvevő családok, felnőttek és gyerekek közösen nagy plakátot készítenek az Európai Uniót népszerűsítő programról. Szombaton  gálaműsor lesz a Népkörben. Az esten a házigazda intézmény reprezentatív táncegyüttesei lépnek fel, valamint a külföldi társszervezők együttesei is bemutatkoznak. Vasárnap istentiszteleten vesznek részt a projektum partnerei. A Népkör munkatársai városnézésre invitálják a vendégeiket. Szabadka nevezetességeit tekintik meg, valamint Palicsra is ellátogatnak.

Az elmúlt három év alatt egyébként most harmadik sikeresen megvalósított pályázat, ami azt bizonyítja, hogy a szervezők jól dolgoznak, a rendezvények érdekesek és minden korosztály számára izgalmasak.

 friendshipEU plakat_vegleges_!Friendship_EU_Programfuzet_angol_program_webre