Belenéptáncolni a nyárba…

Lelkes közönség töltötte meg június 16-án este a Népkör Magyar Művelődési Központ színháztermét, amikor is sor került a hagyományos évadzáró rendezvényre.

Evzaro plakat

A műsor nyitórészében elhangzott, hogy az est során öt fogalom jut majd szerephez: a mosoly, a csapatszellem, a kaland, a tanítás és a versenyszellem. Ezek mind jellemzőek a népkörösökre, és ezáltal alkotnak egy egységet, melyet napról napra, illetve hétről hétre igyekeznek megtartani.

Szécsi Viktória, a Népkör Magyar Művelődési Központ alelnöke is köszöntötte az egybegyűlteket:

— Ki mint vet, úgy arat — mondották elődeink. Az aratás idejében jelentem alássan, hogy a betakarítást mi is elvégeztük, egész évben faragtunk, arattunk és palántákat neveltünk, a végén pedig sok sikerben gazdag termést begyűjthettünk. A Népkör minden szakosztálya, kortól és nemtől függetlenül, több nagyon nagy sikert és érmét tudhat maga mögött. Szívből remélem, hogy ez az elkövetkezőkben is így lesz, és ezúton szeretném megköszönni minden szakosztályvezetőnek, pedagógusnak, szakcsoportvezetőnek, aktív tagnak az egész éves munkáját. Reméljük, hogy a jövőben is ilyen vidám hangulatban telnek majd a napjaink. Külön köszönetet szeretnék mondani a Népkör dolgozóinak, akik mindennap megteremtik azt a miliőt, amelyben mi gondtalanul dolgozhatunk és nevelhetjük a táncosainkat, zenészeinket, énekeseinket, de nemcsak a nép szakosztályban, hanem a színjátszó vagy a kézművesszakcsoportokban is.

A megnyitó után átadták a kézimunka-szakosztály legjobbjait megillető köszönő- és okleveleket, majd a néptánc vette át a színpadot. Fellépett a Kiscifra, a Nagycifra, a Bodorka, a Ropogós és a Róna táncegyüttes, a Bóbita és a Gingalló leánykórus, valamint a Dr. Szöllősy Vágó Lászlóról elnevezett népzenei szakosztály. A talpalávalót a Juhász Zenekar húzta.

 

 

Bíró Tímea – Hét Nap
2018.6.18LXXIII. évfolyam 24. szám