Bemutatóra készülnek a Népkör színjátszói

A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund az “Indul az ember vissza a fára” című előadással készül Greguss Zalán rendezésében. Ezt a produkciót műhelymunkák során készítették a gyerekek, sokat beszélgettek, improvizáltak, véleményt formáltak elsősorban Szabadkáról és a társadalmunkról. Az előadásban Dékány Máté, Dedovity Tomity Lea, Dunai Albert, Dudás Norbert, Greguss Lilla, Gresák Lea, Lipták Lóránt, Lőrik Izabella, Nyerges Fanni, Sándor Viola, Tóháti Regina és Tölcsér Georgina játsszik. A bemutató május 8-án, 18 órakor lesz a Népkörben.

A nagyok csoportja, az a Fabula Rasa Színjátszó Grund most is Tasnádi István szöveggel készül. A Titanic vizirevüt állítják majd színpadra a két csoportvezető, Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba rendezésében. A bemutató május utolsó hétvégéjén lesz.

A Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund 2008-ban kedzte meg működését. Az intézményben korábban is nagy hagyománya volt a műkedvelő színjátszásnak, ezt folytatják a gyerekek a két csoportvezető, Ralbovszki Csaba és Greguss Zalán vezetésével. Az első bemutatójuk hatalmas sikert aratott Szabadkán, de több meghívásnak is eleget tett a társulat. Az évek során a az általános iskolások középiskolások lettek, és több kisiskolás is csatlakozott a Grundhoz, így a szakosztályvezetők két csoportot hoztak létre. Így a kicsik és a nagyok külön-külön produkciót állítanak színpadra.