CSONGOR ÉS TÜNDE – A FABULA RASA SZÍNJÁTSZÓ GRUND BEMUTATÓJA


Egy romantikus mesejátékkal készült a Népkör Fabula Rasa Színjátszó Grundja. Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámai költeménye ma is aktuális, örökérvényű, hiszen a szerelemről, a boldogság kereséséről szól.

A szerző 1830-ban, archaikus nyelvezettel írta meg a költeményét, így az alkotók aktualizálták, felfrissítették a szöveget. Tünde szerepében Dedovity Tomity Leát láthatja a közönség. Lea számára az a legmegragadóbb a klasszikus történetben, hogy Csongor mi mindenre képes a szerelméért, harcol a boldogságáért. A hősszerelmes Csongort Dékány Máté alakítja. A gonosz Mirígyet Barna Léna formálja meg. Léna azt mondta, kihívás volt számára a negatív karakter kidolgozása. Az előadásban továbbá Sándor Violát, Kéri Sándor Botondot, Patocskai Andreát, Magyarka Márkuszt, Csepcsik Henriettát, Domorád Dórát, Vukov Pétert , Jelačić Stefan Lukat, Fodor Tamást, Szabó Emíliát és Rajmond Mátét láthatja a közönség. A rendező a szakosztály egyik vezetője, Greguss Zalán.

Fabula - Csongor es tunde 01

A Népkör színjátszó szakosztálya 2008 novemberében alakult meg. A Fabula Rasa már most a jubileumi gálára készül. A Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundja a 10 éves fennálása alkalmából a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja rendezvénysorozatba is bekapcsolódik. Bemutatókkal és egyéb programokkal is készülnek az elkövetkező évadban.