http://nepkor.rs/edexcel-gcse-english-language-creative-writing/

Pénteken (2012. október 26.) elhunyt Dr. Szöllősy Vágó László szabadkai népművelő, pszichológus, pedagógus, a Magyar Szó egykori újságírója.  A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület művészeti vezetőjét, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség volt főtitkárát, a Durindó és a Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsának elnökét, hosszú, súlyos betegség után 76 éves korában ragadta el a halál.

Szöllősy Vágó László Bácsgyulafalván született 1936-ban. Általános iskolába Csantavéren, Kevin és Bácskossuthfalván járt. Tanítóképzőt Szabadkán, a közigazgatási tanulmányokat Belgrádban, az andragógiai főiskolai tanulmányokat Zágrábban végezte, az egyetemi tanulmányait és a doktorátust a szegedi egyetemen szerezte meg. Számos díjat kapott munkásságáért, egyebek között Pro Urbe és Aracs-díjat is. Legutóbb néhány hónappal ezelőtt jutalmazták meg, ekkor kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést.

Szöllősy Vágó Lászlóra szerdán, október 31-én délelőtt fél tizenegykor gyászszertartáson emlékeznek a Városházán. Aznap délután egy órakor helyezik örök nyugalomra a Bajai úti temetőben.