Dumaszínház a Népkörben

A Stand Up Comedy műfaj egyre nagyobb teret hódít Magyarországon, az anyaországi tévécsatornák is több, ilyen jellegű humort képviselő műsort közvetítenek, így a Stand Up a határokon túl is népszerű. Az ismert humoristák  a környező országokban is fellépnek. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ rendszeresen otthont ad a Vajdasági Dumaszínháznak. A minap Dombóvári István és Beliczai balázs estjén szórakozhattak a műfaj kedvelői.

Elsőként Dombóvári István lépett színpadra. Azt mondja, már általános iskolás korában is szeretett a figyelem föképpontjába kerülni, ő volt az osztály bohóca. Mindig is szívesen mesélt humoros történeteket a barátainak, olykor kissé kiszínezve. A 37 éves humorista az elsők között volt Magyarországon, aki a humor ezen ágát kezdte űzni. Szerinte a közönség az olyan jellegű történeteket kedveli leginkább, amelyekben magára ismerhet. A Népkörben megtartott esten is olyan történeteket mesélt, amelyeket ő maga megtapasztalt, persze ezeket humors elemekkel fűszerezve tálalta. Az aktuális celebekről, politikusokról is szívesen anekdótázik. Így tett a Népkörben is.

Beliczai Balázs összeállítása is az átélt események és a humoros elemek kombinálásával készült. Az előadó gyakran keveredik vicces helyzetekbe, vagy legalább is, igyekszik humorosan kezelni a bonyolult, néha hihetetlennek tűnő történéseket. Ő is gyermekkora óta gyártja a poénokat.

A két népszerű magyarországi előadó estjét hatalmas érdeklődés kísérte. Teltházas közönség szórakozott vasárnap a Népkörben.