Évadzáró a Népkörban

A Népkör Magyar Művelődési Központ a népművészeti szakosztályának műsorával zárta az évadot. Az intézményen belül működő hat táncegyüttes és két népdalkör lépett közönség elé a Juhász zenekar kíséretében.
Szulovszki Szilvia, a néptáncszakosztály művészeti vezetője azt mondta, arra törekedtek, hogy az évzáró műsoron bemutassák a gyerekek mindazt, amivel ebben az évadban foglalkoztak. A fellépések között kisfilmeket vetítettek a szervezők, amelyek a csoportokat, azok tevékenységeit mutatták be. A hagyományokhoz híven, a Népkör díszítőművészeti szakosztálya is bemutatta az elmúlt időszakban készített munkáit a gálaesten. A Népkör előcsarnokában ugyanis kiállítást rendeztek a kézimunkázók alkotásaiból. Az est folyamán pedig a kézimunkacsoport tagjai átvették az elismerő okleveleket, amelyeket az elmúlt időszakban érdemeltek ki.

Sikeres és eredményes volt a 2014/2015-ös évad a Népkör Magyar Művelődési Központ számára. A kitűzött célok, a szakosztályok programjai megvalósultak, az együttesek pedig rangos elismerésekkel, előkelő helyezésekkel tértek haza az itthon és az anyaországban megszervezett szemlékről. Bár nehéz gazdasági helyzetben van az ország, az intézmény vezetősége ebben a szezonban is biztosította a szükséges pénzeszközöket a szakosztályok számára – mondta Bodrogi Béla, a Népkör MMK főtitkára.

Dr. takács Márta, az intézmény elnökasszonya köszöntötte az évadzáró gála résztvevőit és a közönséget. Az elnökasszony azt hangsúlyozta, hogy a Népkörben a hagyományápoláson, az újdonságok elsajátításán túl szorgalomra, becsületességre és magyarságtudatra nevelik a gyerekeket.

 

A Népkör Magyar Művelődési Központ munkatársai máris az idei Interetno Fesztivált szervezik, amely augusztus 22-én kezdődik Szabadka központjában.