creative writing in italy

A Népkör Magyar Művelődési Központ az egészségmegőrzéssel, a helyes életmód kialakításával kapcsolatos tartalmaknak is helyet ad, hiszen az egészség mindenki számára fontos. A természetgyógyász előadássorozat rendezvényeit is sokan látogatják, a betegségek alternatív, kiegészítő gyógyítása és az egészség hosszú távú megőrzése a stresszes, rohanó világban különösen fontos.
Az egészséges életmódra való törekvés mindenki számára fontos. A génmanipulált és túlvegyszerezett zöldségek, gyümölcsök korát éljük, így egyre többen oda figyelnek arra, hogy egészséges élelem kerüljön a családi asztalra. Sok termelő az organikus növénytermesztés híve. Természetes módszerekkel, régen elfeledett praktikákkal óvják a termést. A bio zöldségek, gyümölcsök, a természetes módszerekkel, tartósítószer mentesen készített befőttek, savanyúságok és más élelmiszerek jó hatással vannak a szervezetre, kisgyermekek, kismamák, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Nemrég egy új kezdeményezés indult útjára a Népkörben. Május 24-én ugyanis megtartották az első Garabolyt, a bio- és háztáji piacot. Ide kizárólag vegyszermentesen megtermelt zöldségeket és friss gyümölcsöket, tartósítószer és hozzáadott cukor nélkül készített befőtteket, lekvárokat és más készítményeket hoztak a termelők, ugyanakkor a vásárlók sajtokból és húskészítményekből is válogathattak, valamint a kecsketejből és gyógynövényekből készült kozmetikumok is helyet kaptak a Népkör udvarán kialakított piacon, amely a régi vásárok hangulatát kívánja feleleveníteni. A Művelődési Központ egyik célja az, hogy a vásárlók megismerjék a biofarmokon, tanyákon gazdálkodókat, hogy első kézből, közvetlenül a termelőktől szerezhessék be az egészséges élelmet. A Puli tanya elsősorban gyümölcskészítményekkel, lekvárokkal, befőttekkel, szörpökkel érkezett a vásárra. Amstadt Ágnes azt mondta: termékeiket a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, hiszen ha édesítést igényel egy készítmény, akkor azt más gyümölcsökkel oldják meg. Konzerváló szereket sem használnak, a régi, hagyományos módszerekkel tartósítják a készítményeket. Berényi Aranka királyhalmai termelő biokruplit, meggyet és almalevet kínál. Szerint már éppen ideje volt, hogy Szabadkán is működjön egy biopiac, mert egyre több ember számára fontos, hogy kevesebb mérgező anyagot juttasson a szervezetébe. Eddig főleg a középkorú és idősebb emberek számára volt fontos, hogy egészséges táplálékot fogyasszon, de már egyre több fiatal is tudatos vásárló.
Az első Garaboly egyéb programokat is kínált a vásárlóknak. Voltak kóstolók, életmódtanácsok, gyermekprogramok, valamint a Népkör kézimunkázói is részt vettek a rendezvényen, ők nyílt napot tartottak a hímzés iránt érdeklődőknek.