http://nepkor.rs/jobs-using-creative-writing/

Szerzői projekttel lepte meg a közönséget a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund kicsikből, azaz általános iskolásokból álló társulata. A szakosztályvezető, Greguss Zalán már több éve tervezett egy olyan előadást, amely a gyereket foglalkoztató témákat dolgozza fel. Házi feladatként arra kérte a kis színjátszókat, hogy írják le azt, ami zavarja vagy elszomorítja őket. Így olyan problémák kerültek az előadásba mint a környezetszennyezés, az állatkínzás, az egyre több kihaló állatfaj, a rombolás, az összefirkált falak, a szemetelés, a nyomor, illetve arra a kérdésre is választ keres a produkció, hogy miért jó illetve nem jó Szabadkán élni.

Az előadásban Dékány Mátét, Dedovity Tomity Leát, Dunai Albertet, Dudás Norbertet, Greguss Lillát, Gresák Leát, Lipták Lórántot, Lőrik Izabellát, Nyerges Fannit, Sándor Violát, Tóháti Reginát és Tölcsér Georginát láthatják a nézők.

A gyerekek azt mondják, élvezték azt, hogy nem egy adott darabbal dolgoztak, hanem ők maguk alakították a történetet. Az új produkciót legközelebb június 14-én láthatja a közönség a Népkörben. Később gyermekszíjjátszó fesztiválokon és szemléken is részt vesznek ezzel a figyelemfelkeltő produkcióval.

A Fabula Rasa Színjátszó Grund, azaz a nagyok, a középiskolások csoportja is bemutatóra készül. A Titanic vizirevüt a két szakosztályvezető, Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba rendezi.