INTERETNO FESZTIVÁL – 1. NAP

Szabadkára érkezett a világ!

Az egésznapos esőzés miatt elmaradt az Interetno fesztivál hivatalos megnyitója. A szervezők, a Népkör MMK munkatársai úgy döntöttek, nem kockáztatják a fellépő vendégek és a közönség biztonságát. Ezért egy nappal elhalasztották a hivatalos nyitóceremóniát. Így a fesztiválozók a rendezvény második napján, augusztus 23-án tekinthetik meg a fellépők felvonulását.

A kedvezőtlen időjárás ellenére a fesztivál első napján több programot megtartottak. A kézműves kirakodóvásár már a délelőtti órákban megnyitott, így a főtérre látogatók már vásárolhattak és a népszerű fesztiváli édességekből is fogyaszthattak. A kürtőskalács elmaradhatatlan kelléke a szabadtéri rendezvényeknek, így a fesztiváli édességet sütő házikóban folyamatosan dolgoztak. A délutáni órákban a Viláhzenei kissszínpad is várta a szórakozni vágyókat. A nyitónapon a Kaolcsai Hagyományőrző Egyesület mutatkozott be, valamint a Halas táncegyüttes is fellépett.

A Borutca is megnyitott, elismeret vajdasági borászok kínálatát kóstolhatják a borok szerelmesei a fesztivál ideje alatt. Itt a Ravnica zenakar lépett fel hétfőn koraeste. Az Interetno Fesztivál nem ér véget az estei szabadtéri programokat követően. A későesti órákban a Népkörben folytatódik a mulatság. Hétfőn a szabadkai Night Cruisers Band koncertezett, majd az ismert szabadkai lemezlovas, DJ Norbee szórakoztatta a fiatalokat.

Szabadka főtere világvárossá változott, Etnopolis szombat estig várja a világpolgárokat. A város legnagyobb rendezvényének hivatalos záróceremóniája péntek este lesz, akkor látványos tűzijáték részesei lehetnek a látogatók. Az Interetno idén egy nappal tovább tart. Szombaton a szabadkai Faust zenekar koncertezik.