essay writing editing service

 

A legnagyobb szabadkai fesztivál utolsó napján is hatalmas volt a nyüzsgés Szabadka központjában. A rendezvényt végigkísérő kirakodóvásáron a 76 kézműves ezen a napon is várta a látogatókat. Mesterségbemutatókat ezen a napon is tartottak. A gyerekeket is sok érdekesség várta a játszóházban. A világzenei kis színpad is a legkisebbeket várta a fesztivál utolsó napján, szerdán. Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertezett. A magyarországi RTL Klub napi sorozatának egykori szereplője a kicsiket és szüleiket is megtáncoltatta. A színésznő számára a zene fontos szerepet tölt be. Azt mondta, azért lépett ki a Baráttok Közt-ből, hogy zenekarának szentelhesse magát. A népszerű együttest ő alapította. Farkasházi Réka mint mondja, lenyűgözte az Interetno Fesztivál, a közönség reakcióival is elégedett volt. A koncert után a fesztiválon fellépő összes együttes felvonulása következett. A csoportok a Szent Teréz-székesegyháztól indultak a város főterére, ahol valamennyien felléptek. A záróceremónián Ilija Maravić a Városi Képviselő-testület elnöke megköszönte a szervezőknek és a résztvevőknek a fesztivált. Szigetvári József, a szászhalombattai Summerfest, az Interetno partnerfesztiváljának igazgatója is köszöntötte a közreműködőket. A táncösszeállítás után doktor Takács Márta zárta le hivatalosan az idei rendezvényt. Azt mondta: „A mi gazdagságunk abban rejlik, hogy vannak barátaink szerte a világban. A búcsúszavakból hallatszik, hogy megszerették a várost és a fesztivált. A szervezőcsapat már holnaptól a 15-ik Interetno Fesztiválon dolgozik.” A záróceremóniát tűzijáték követte. A fesztivál azonban még nem ért véget. A késő esti órákban ugyanis White Party-val várták a fesztiválozókat a szervezők. A fesztiválzáró mulattság hajnalig tartott.

A 14-ik Interetno fesztivál több szempontból is rekordokat döntött. Minden eddiginél nagyobb volt a kézműves vásár, 76 régi mesterséget űző portékájából válogathattak az érdeklődők. A látogatók számát tekintve is túlszárnyalta a korábbi rendezvényt idén az Interetno. Tavaly 25 ezer látogatóval zárult a fesztivál. Idén legalább 10 ezerrel több érdeklődőt tartanak számon a szervezők. Népszerű volt a buructa, a gasztrofalu, a játszóház, és a késő esti programokra is sokan voltak kíváncsiak a Népkörben. A fesztivál tájolt is. Magyarkanizsán és Zentán is szerveztek Interetno napot.

Bodrogi Béla a fesztivál igazgatója azt mondta, hogy idén mindenki túlszárnyalta önmagát, többet teljesített, ezért most az eddigi legsikeresebb Interetnót tudhatják maguk mögött. Sutus Áron szervező szerint a fesztivál sikere abban is rejlik, hogy egy rendkívül kreatív csapat dolgozik a Népkörben, így minden évben sikerül megújulnia a fesztiválnak.

Maglai Jenő is végigkísérte a fesztivált. A rendezvény zárónapján azt nyilatkozta, hogy a hatalmas érdeklődésből látszik, hogy a szabadkaiak megszerették ezt a rendezvényt, magukénak érzik, a fesztivál programjai pedig a várost gazdagítják évről-évre. Szabadka felpezsdül augusztus 22-e és 26-a között – fogalmazott a polgármestere.

A közönség visszajelzései is pozitívak. Egy szabadkai asszony azt mondta, szerinte az idei volt az eddigi legjobb, legmagasabb szinten szervezett fesztivál. Egy fiatal anyuka pedig azt mondta, minden este megnézte a külföldi együttesek műsorát, ugyanis szerinte a tánc az, amely által legkönnyebben betekinthetünk egy adott nemzet kultúrájába. Más röviden fogalmazva csak annyit mondott: „Az Interetno egyszerűen szuper volt.” A megkérdezettek többsége azt mondta, rendszeres látogatói a fesztiválnak, a megnyitót és a záróceremóniát soha sem hagyják ki, de a többi napon is igyekeztek kilátogatni Etnopolisba.