INTERETNO FESZTIVÁL – 5. NAP

Fergeteges hangulatban telt az elmúlt öt nap Etnopolisban. Az első esős nap után az időjárás is kedvezett a szabadtéri programoknak. Naponta több ezren látogattak ki a főtérre, és a Népkörben szervezett éjszakai programok is népszerűek voltak.

A rendezvény ötödik napján, pénteken élő rádióműsort sugárzott a Pannon Rádió a világzenei színpadról. A nagy színpadon délután a Juhász zenekar koncertezett. Ezúttal a gyerekeknek kedveskedtek.

A nap folyamán igeliturgián vettek részt a vendégek, ahol mindenki a saját nyelvén imádkozott. Később fesztivál résztvevői végigvonultak a város központjában, mindenki megcsodálhatta látványos viseleteiket Majd következett a 15. Interetno Fesztivált lezáró ünnepélyes ceremónia. Az est folyamán újra közönség elé léptek a külföldről érkezett táncegyüttesek.

Bodrogi Béla fesztiváligazgató megköszönte a külföldiek részvételét, ajándékkal kedveskedett a táncosoknak.

Bunford Tivadar zárta le hivatalosan a rendezvényt. A Városi Képviselő-testület elnöke azt mondta, a szabadkaiak különösen tudják, mennyire fontos a multikulturalizmus.

A látványos tűzijáték idén sem maradt el. Az est folyamán még egy koncert részese lehetett a közönség a főtéren. A Gypo Circus lépett fel. Majd a Népkörben a Belau zenekar koncertezett, amit fesztiválzáró buli követett. A 15. Interetno Fesztivál programjait egy nappal kibővítették a szervezők. Így szombaton, a hatodik napon a szabadkai Faust zenekar koncertezik. A kirakodóvásár ezen a napon is várja a nézelődőket és a vásárlókat, valamint a gyerekek a fesztiváli játszóházban szórakozhatnak.

Etnopolis jövőre is megnyitja kapuit!