IV. Ősi Forrás Családi Egészségnap

Elsősorban az alternatív gyógymódokkal ismerkedhettek meg azok, akik részt vettek az Ősi Forrás Családi Egészségnap elnevezésű programon a Népkörben. A rendezvényt az MMK egyik szakosztálya, a Tudatos Életkör szervezte. Az érdeklődők az alternatív gyógyászattal foglalkozó szakemberektől kaptak tanácsokat, ugyanakkor különböző relaxációs masszázsokat is kipróbálhattak, a csontkovács is fogadta a jelentkezőket, de különböző mozgásformákkal, mint például a jógával is megismerkedhettek. Az asztrológia iránt érdeklődőket pedig horoszkópkészítők várták. Az egészségnapon a betegségek természetes úton történő gyógyítása és megelőzése került előtérbe, ugyanakkor a lelki eredetű problémákkal, különböző gondokkal, nehéz élethelyzetekkel küzdők is segítséget kaphattak. A szervezők a kismamákra is gondoltak, számukra külön foglalkozásokat biztosítottak.

Úri Szűcs Szilvia, a Tudatos Életkör egyik vezetője a következőket mondja:
– Közel 20 gyógyító kapcsolódott be a programba. A csontkovácsolás az egyik legnépszerűbb a kínálatunkból, de minden egyéb iránt is nagy az érdeklődés. Fél órával a megnyitót követően az összes időpontot lefoglalták az emberek. Minden érdekli a látogatókat, mindent szívesen kipróbálnak.
Balogh Ibolya Magyarországról érkezett. A Mária Lovagrend Egyesület tagja egy ősi kezeléssel ismertette meg az alternatív gyógymódok iránt érdeklődőket.
– Ez az indiai ősi kezelés elsősorban a lélek megtisztításával foglalkozik. Negyedik alkalommal vagyok itt ezen a rendezvényen, a kezdetek óta részt veszek az Ősi Forrás Családi Egészségnapon, és nagyon örülök annak, hogy gyorsan megtelt a jelentkezési lapom, tehát sokakat érdekel ez a gyógymód.
Horváthné Virág Etelka a nehéz élethelyetek kezelésével foglalkozik. A magyarországi szakember a lelki eredetű problémák leküzdésében is segítséget nyújtott azoknak, akiknek erre van szükségük, tanácsokkal látta el a hozzá fordulókat.
– Sokan küzdenek gondokkal, kerülnek nehéz helyzetbe. A lélek problémáit igyekszem megoldani, ugyanis azt vallom, hogy ha a lélek rendben van, akkor a test is egészséges.
A IV. Ősi Forrás Családi Egészségnap résztvevői számára az egyéni beszélgetések, foglalkozások és kezelések mellett csoportos előadásokat is biztosítottak a szervezők.