creative writing cornell university

Vidám, táncos, zenés összeállítást készítettek a Népkör népművészeti szakosztályai a közelgő ünnepek alkalmából. A népi értékeket, a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő motívumokat, dallamokat és szokásokat elevenítették meg a gyerekek a színpadon.

Dr. Takács Márta, az intézmény elnökasszonya szerint attól volt csodálatos a műsor, hogy a kicsik és a nagyok együtt léptek fel, szívvel, lélekkel készítették az ünnepi összeállítást. A jelenünk és a jövőnk is megjelent a színpadon – fogalmazott Takács Márta.

A Népkör MMK munkatársai fontosnak tartják, hogy minden évben újdonsággal lepjék meg a közönséget – mondja Bodrogi Hajnalka. Az idei műsorban a gyerekeké volt a főszerep, és a vidámabb dallamok, koreográfiák kerültek előtérbe.

A Népkör fiatal tagjai számára nagyon fontos esemény a karácsonyi műsor. Hetekig, hónapokig készülnek a gyerekek szakosztályvezetőik irányításával. Többen azt mondták, minden alkalommal örömmel jöttek a próbákra.

Az ünnepi műsort követően karácsonyi fogadást adott a Népkör. A szervezők süteménnyel, borral és mézes pálinkával várták a vendégeket, a Népkörösöket és az intézménybe járó gyerekek szüleit. Így köszönték meg a Művelődési Központ munkatársai az egész éves munkát, valamint a közönség megtisztelő figyelmét. A karácsonyi hangulatú esten a budapesti Pannónia Singers lépett fel. Elsősorban karácsonyi dalokat énekeltek.