Magbörzés Szabadkai Szabad Szombat a Népkörben

Egy új rendezvénysorozat indult a Népkör Magyar Művelődési Központban. A Szabadkai Szabad Szombat keretében olyan programokat kínál az intézmény az érdeklődőknek, amelyek az egészséges életmódot helyezik előtérbe.

A rendezvénysorozat első állomásán magbörzét tartottak, ahol bárki eladhatta vagy elcserélhette más termékre az általa gyűjtött vetőmagokat. A Népkör udvarában kialakított vásáron a magok mellett kézműves termékek gazdag kínálatából is válogathattak az érdeklődők.

Úri Attila, a Népkörben működő Tudatos Életkör szakosztály egyik vezetője azt mondta, hogy a a magbörze gyakorlatilag a Garaboly biopiac és a Suska kör csere-bere rendezvényeit ötvözi más szórakoztató programokkal, például ételkóstolóval, zenével kiegészítve.

Úri Szűcs Szilvia szerint az ilyen rendezvények az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívják a figyelmet. A magbörzén olyan vetőmagokat kínálnak az emberek, amelyek nem vegykezeltek, így a termésük sem tartalmaz a szervezetre káros anyagokat.

Az első Magbörzés Szabad Szombaton Csernik Árpád és Pesitz Mónika is részt vett. A Szabadkai Népszínház színművészei különleges ételrecepteket mutattak be.

A Tudatos Életkör következő rendezvénye áprilisban lesz. A családi egészségnapon az egészséges életmód és a természetes gyógymódok iránt érdeklődőket várják a Népkörben.