MaNDA – Magyar Filmek Klubja

A Népkör MMK az értékőrzés, a népi kultúra ápolása, továbbéltetése mellett a polgári jellegű rendezvényeknek is helyet ad. Ennek értelmében a klasszikus és a kortárs magyar filmeket is népszerűsíti. 2015 novemberétől havi rendszerességgel szervez a Művelődési Központ filmvetítéseket Szabadkán, a Lifka Sándor Art moziban. A cél, hogy kimozduljanak az idősebbek és a fiatalok a négy fal közül, ismerjék meg az új magyar filmes alkotásokat, nézzék meg újra a nagy klasszikusokat, hiszen a moziban megnézni egy jó filmet sokkal nagyobb élmény, mint ha ezt otthon tennénk meg.

A magyar filmeket népszerűsítő program részeként elsőként Mészáros Márta: Napló apámnak és anyámnak című játékfilmjét vetítették, de megtekinthette már a filmkedvelő közönség a Csinibabát és a Jadviga párnáját is. Februárban a Szerelem második vérig című játékfilmet vetítik. Dobrai György mozija 11-én, 18 órakor kezdődik. A márciusi film Gothár Péter: Tiszta Amerika című alkotása lesz. A következő hónapban Az erdő kapitánya című animációs filmet mutatják be, majd a Banánhéj keringő következik. Az évadot Koltai Róbert: Sose halunk meg című játékfilmje zárja júniusban.

Alkalmanként a filmvetítést követően beszélgetés várja a közönséget, ahol a megtekintett filmről tudhatnak meg érdekességeket.