resume writing service roseville ca

  1. Nap, február 26., csütörtök

A télvégi színházi fesztivált a Népkör Magyar Művelődési Központ a Magyar Teátrumi Társasággal közösen szervezi. A három napos rendezvényen az egész család találhat kedvére való szórakozást, ugyanis gyermek-és felnőtt előadások egyaránt helyet kaptak a programok között. A szervezők célja, hogy olyan előadásokat hozzanak el Szabadkára, amelyeket egyébként nem tudna megtekinteni a helyi közönség.

A rendezvényt Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság elnökségi titkára nyitotta meg. Azt mondta, számukra is fontos, hogy az anyaországi előadások a határokon túlra is eljussanak. Büszke arra, hogy a Winteretno Fesztivál már hagyománnyá vált Szabadkán.

A közönséget Babity János, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulja is köszöntötte.  A magyar kormány kiemelt feladatának tekinti a határon túli magyarság kulturális életének fejlesztését – tette hozzá. A főkonzul továbbá arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Teátrumi Társaság tagsága egyre jobban bővül, több vajdasági színház is bekerült már a tagok közé.

A megnyitót követően William Shakespeare: Szentivánéji álom című darabját láthatta a közönség a Fabula Rasa Színjátszó Grund előadásában. A Népkör keretein belül működő színjátszó szakosztály produkcióját Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba rendezte.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak. A gyerekeket már délelőtt játszóház várta a Népkörben, majd egy zenés, interaktív történelmi bábjátékot nézhettek meg. A Mátyás Király lopni megy című előadásban Körmöci Petronella és Lackó Bálint játszik.

A Winteretno Fesztivál valamennyi programjára a belépés díjtalan!