Megkezdődött a IV. Winteretno Fesztivál a Népkörben

A Népkör Róna Táncegyüttesének Szerelem című táncszínházi előadásával nyílt meg a Színház van az én utcámban alcímű rendezvény.

A négy napos programsorozatot a Népkör MMK a Magyar Teátrumi Társasággal közösen szervezte. A tél végi fesztivál célja, hogy a szabadkai közönségnek is alkalma adódjon olyan magyarországi előadások megtekintésére, amelyre egyébként nem lenne lehetősége.

A fesztivált Bodrogi Béla a Népkör főtitkára nyitotta meg. Azt mondta, a negyedik alkalommal megszervezett Winteretno azért is különleges, mert ez az év a jubileumok éve. 145 éves a Népkör MMK, 70 éves a néptánc az intézményben, a Népkör állandó zenekara, a Juhász zenekar is jubilál, 15 éves a banda. Az Aranykapu játszóház pedig 10 éve működik.

A Színház van az én utcámban elvevezésű rendezvényen elsőként a házigazda intézmény előadását tekinthette meg a fesztivál közönsége. A Szerelem című táncjáték átlagos, XXI. századi bulizós fiatalokról szól, akiket megérint a szerelem. A történetet a tánc, a népzene, az ének  és a színház elemeit felhasználva meséli el az együttes. A rendező Kálló Béla. A Róna művészeti vezetője Rumenyákovity Kárlo és Szilvia. Az élő zenét Csonka Ferenc és a rozsdamaró együttes biztosítja. Az előadásban közreműködik a Szalagfűző leánykórus.

A színházi fesztivál többi napján fellép a szolnoki Szigligeti Színház, a Nemzeti Színház és a kecskeméti Katona József Színház. A szervezők a legkisebbeket a délelőtti órákban várják, amikor gyermekszínházi produkciókat nézhetnek meg és különböző játékos foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek.