Megújult a Népkör eszközparkja – projektgépet vásárolt az intézmény a tartomány támogatásával

A táncos, zenés produkciókat, a színjátszók előadásait és sok más programot is színesebbé tesz az a projektor, amelyet nemrég vásárolt a Népkör Magyar Művelődési Központ. Az értékes berendezés megvásárlásához szükséges pénzeszközt  a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság biztosította.

A modern technikai berendezés lehetővé teszi, hogy audio-vizuális elemekkel gazdagítsa az intézmény az előadásait. A Róna Táncegyüttes legújabb összeállításában már alkalmazta a projektort. A Fabula Rasa Színjátszó Grund most készülő produkciójában is helyet kapnak az interaktív elemek, így a berendezésnek a színjátszók is hasznát veszik. Az új eszköz a nappali fényviszonyok mellett sötétben, az esti fényviszonyok mellett is kiválóan működik, így széleskörűen alkalmazható.

A projektort továbbá a tanácskozások, szakmai előadások, ismeretterjesztő programok, játékos foglalkozások, közösségi rendezvények és értekezletek alkalmával is használják a Népkör munkatársai. A Művelődési Központnak 450 aktív tagja van, akik a különböző szakosztályokban tevékenykednek. A projektgép megkönnyíti számukra a készülő programok megtervezését, kidolgozását és azok bemutatását.