Mesélő Népkör – Magyar mesefesztivál

plakat

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ fő célkitűzése a népművészeti hagyományok ápolása és az ezzel foglalkozó fiatalok szakmai és közösségi erősítése, a hagyományőrzés és a kulturális
összefogás.
A Népkör Magyar Művelődési Központ már évtizedek óta rendez foglalkozásokat melyek a népmeséink köré szerveződnek. Mesélő Népkör címmel fesztivált szervezünk a legkisebbeknek, de a család minden tagjának is természetesen. A fesztivált megelőzte egy rajz és meseíró pályázat, melynek ünnepélyes eredménydhírdetésére február 17-én kerül sor.
A gyermekeket egész délután gazdag programmal várjuk. A népmesék által gyermekeink nyelvünk sajátosságait ismerhetik meg, de a magyar ember észjárását is megtanulhatják mesehallgatás közben.
Mint minden évben idén is jelmezbállal kedveskedünk a gyermekeknek. 2018-ban annyiban lesz formabontó a már hagyományossá vált jelmezbálunk, hogy külön kiemelt szerepet kapnak a magyar
népmesehősök és a magyar mesehősök.
A Mesélő Népkör mesefesztiválon megmásszuk az égig érő fát, eltáncoljuk a cipellőinket, elhúzzuk a nótánkat és a népmesék varázslatos világába merülünk..