Múzeumok Éjszakája a Népkörben

Különleges élményekkel gazdagodtak azok, akik a Népkör Magyar Művelődési Központ épületébe is betértek szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. Az intézmény  a néphagyományok és képzőművészet iránt érdeklődőknek kínált programokat.

A díszítőművészeti szakosztály kézimunkázói különböző technikákkal hímzett terítőkből, lakástextíliákból, kézzel készített képeslapokból rendeztek alkalmi kiállítást, valamit az utóbbi időben készített horgolt ékszereiket is megmutatták látogatóknak.

A képzőművészetet, festészetet kedvelők bepillanthattak a Népkör tetőterében található képzőművészeti műhely munkájába. Ott ugyanis egy három napos kurzus zajlik május 15-e és 17-e között. Egy magyarországi alkotó, Sebestyén János tart nemzetközi kurzust, a színek világával, azok alkalmazásával, kombinálásával ismerteti meg azokat, akik már korábban  bejelentkeztek a képzésre. A Múzeumok Éjszakáján, szombaton azonban minden érdeklődőt fogadott a festő, megmutatta a látogatóknak a kurzuson készült munkákat, a kérdésekre is válaszolt. Sebestyén János azt mondta, reméli, jövőre is megszervezik a Színek világa című élménykurzust.