Népkörösök a Páva matinén


A Népkör néptánc, népzene és népi ének szakosztályai részt vehettek a Fölszálott a Páva által indított Páva matiné őszi rendezvénysorozatán Budapesten a Művészetek Palotájában. A három alkalmas rendezvénysorozaton a gyermekek megismerkedhettek Kápát-medence táncaival, énekeivel és hagyományaival, melyeket a a Fölszállott a Páva kiemelkedő résztvevői mutattak be.

Diószegi László, aki ezúttal a Páva matiné szerkesztői-műsorvezetői posztját töltötte be, külön üdvözölte a szabadkai gyermekeket. Első alkalommal a régi stilúsú táncokkal, második alkalommal az új magyar táncstílussal, utolsó alkalommal pedig Erdély táncaival ismerkedhettek meg a gyerekek. A bátrabb táncosok kipróbálhatták magukat a MÜPA színpadán is: kanásztáncversenyben, legényesversenyben és verbunkosversenyben.. A legügyesebbek ajándék oktató CD-vel és csokoládéban részesültek. Örömmel mondhatjuk, hogy a Népkör táncosai mindhárom alkalommal díjjal tértek haza. A foglalkozások során megismerhettük Kárpát-medence történteti, táji tagozódását közérthető magyarázatokkal, sok tánccal, zenével és közös énekléssel.
A foglalozásokat követően a Parlamentbe látogattunk, illetve utolsó alkalommal a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra informatika történeti kiállítását is megtekinthettük!