Néptánc szakosztály

Működése 1946-ra vezethető vissza. Azóta több száz tagja volt. Tevékenységében jelentős szerepet töltött be Báthory Katalin és Lackó Illés. Számos hazai, külföldi fesztiválon és rendezvényen sikerrel lépetek fel. A néptánc szakosztálynak kb. 150 fiatal a tagja van, akik 5 korcsoportban dolgoznak.
Művészeti vezetők: Rumenyákovity Szilvia, Rumenyákovity Kárlo
Néptánc oktatók: Horváth Evelin, Szécsi Viktória, Béres Szinita, Pintér Krisztián

Róna táncegyüttes

A Róna Táncegyüttes a Népkör reprezentatív tánccsoportja. Tagjai a népművészet és a hagyományápolás lelkes elkötelezettjei, akik a tanulmányaik és munkájuk mellett magas szinten foglalkoznak ezzel a művészeti ággal. Minden év augusztusában a Népkör által megrendezett INTERETNO FESZTIVÁL (CIOFF) operatív lebonyolítói.
A Róna Táncegyüttes többszörösen kiváló minősítésével, magas szintű előadásaival a legrangosabb Kárpát medencei fesztiválokon már többször bizonyította, hogy a magyar nyelvterület legjobb
néptáncegyüttesei közé tartozik.
A „Más (kor…)” című produkcióval, a „A legény aki kiállta a próbát” táncmesejátékkal és a „Mulatság” című táncelőadással a táncegyüttes átlépte a határt a klasszikus értelemben vett népi tánc koreográfiák és a néptáncra épített táncszínház között. Wass Albert: Nem hiába éltünk című előadásukat 2012-ben mutatták be melyet a Szalagfűző leánykórussal, valamint a horgosi Bartók Béla Művelődési Egyesület Gubanc táncegyüttesével vittek színpadra Kanizsán és Szabadkán egyaránt. 2013-ban létrejött előadásuk címe „Lakodalom itt is ott is…” mely előadással Újvidéken 2013-ban jól minősült eredmény értek el a budapesti Martin György Néptáncszövettség által szervezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán. 2012-ben indult az együttes a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőben, ahol bejutottak a legjobb 12 táncegyüttes közé az elődöntőbe. 2015-ben a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán Szerelem című műsorukat mutatták be, melyet Kálló Béla rendezett. 2017-ben „Еgy leány a högyek között…“ című műsorukkal léptek a Minősítő színpadára, melyet Horváth Tibor és Zóka Éva rendezett. Előadásukkal jól minősült eredményt értek el. 2018 júniusában részt vettek Macedóniában a Gazi Baba Nemzetközi Néptáncfesztiválon. Számos koprodukciós műsorban vettek részt, más hazai és küldöldi táncegyüttesekkel és csoportokkal. Rendszeresen vesznek részt a térség néptánc versenyein, csoportosan és szóló kategóriában egyaránt.
Ezek mellett a Róna táncegyüttesben résztvevő táncosok kiváló táncoktatók is egyben. Számos hazai és külföldi gyermek táncfesztiválon és versenyen Kiemelt Arany, Arany és ezüst minősítésekkel tértek haza a Népkör gyermek tánccsoportjai. A Róna tagjai egész évben akreditált néptáncoktatói képzéseken vesznek részt a heti három próbanap mellett.A sikerekhez nagyban hozzájárult a táncosok kimagasló, és elszánt teljesítménye valamint a munkatársaink együttgondolkodása, odaadása.

Ropogós táncegyüttes

A Ropogós táncegyüttes 2011-ben alakult. Az együttest 14 és 16 év közötti fiatalok alkotják. Jelenleg 20 tagot számlál. A csoport már a megalakulásukat követő három év során kiemelkedő eredményeket mutattak fel. 2012-től 2015-ig minden évben részesei voltak a belgrádi Deca Deci fesztiválnak, ahol egyetlen magyar csoportként képviseltették magukat. 2013 óta részt vesznek az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon, Szegeden. Ugyanettől az évtől az óbecsei Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedő állandó fellépői, ahol többször kiemelt arany díjat nyertek alsós kategóriában. A szabadkai Interetno fesztiválon megszervezett Vajdasági Néptáncegyüttesek Bemutató Színpadán egy különdíj és két arany plakett tulajdonosává váltak.
Oktatók: Rumenyákovity Szilvia és Rumenyákovity Kárlo

Cifra táncegyüttes

A cifra táncegyüttes 2014-ben alakult, mondhatni a jelenelgi legfiatalabb tánccsoport, hiszen az együttest 6 és 8 év közötti gyermekek alkotják. 2015-ben újabb tánconi vágyó gyermekek csatlakoztak hozzájuk, így röviddel az évad kezdése után már közel 40 tagot számlált a csoport. A táncegyüttes 2016-tól állandó részvevője a Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőnek valamint az Interetno fesztiválon megszervezett Vajdasági Néptáncegyüttesek Bemutató Színpadának. A csoport rendszeresen szerepel a szabadkai és környékbeli néptánc találkozókon és más rendezvényeken.
Oktatók: Szécsi Viktória és Pintér Krisztián

Aranykapu táncegyüttes

A 2015/2016-os évad kezdésekor nagy igény mutatkozott a legkisebbek nem csak alkalmi, hanem rendszeres foglalkoztatására is, ezért útnak indítottuk az Aranykapu csoportot, melyben 3 és 6 év közötti gyermekek ismerkedhetnek meg a játékos néphagyományokkal, valamint a tánctehnika alapjaival.
Oktatók: Pál Klaudia, Szécsi Viktória és Béres Szinita