Néptánc szakosztály

Működése 1946-ra vezethető vissza. Azóta több száz tagja volt. Tevékenységében jelentős szerepet töltött be Báthory Katalin és Lackó Illés. Számos hazai, külföldi fesztiválon és rendezvényen sikerrel lépetek fel.
A néptánc szakosztálynak kb. 150 fiatal a tagja van, akik 6 korcsoportban dolgoznak.

Művészeti vezetők: Rumenyákovity Szilvia, Rumenyákovity Kárlo  
Néptánc oktatók: Horváth Evelin, Kiss Andor, Juhász Szécsi Viktória, Pintér Krisztián  
Segéd oktatók: Béres Szinita  

 

Róna táncegyüttes
A Róna Táncegyüttes a Népkör reprezentatív tánccsoportja. Tagjai a népművészet és a hagyományápolás lelkes elkötelezettjei, akik a tanulmányaik és munkájuk mellett magas szinten foglalkoznak ezzel a művészeti ággal. Minden év augusztusában a Népkör által megrendezett INTERETNO FESZTIVÁL (CIOFF) operatív lebonyolítói.
A Róna Táncegyüttes többszörösen kiváló minősítésével, magas szintű előadásaival a legrangosabb Kárpát medencei fesztiválokon már többször bizonyította, hogy a magyar nyelvterület legjobb néptáncegyüttesei közé tartozik.
A „Más (kor…)” című produkcióval, a „A legény aki kiállta a próbát” táncmesejátékkal és a „Mulatság” című táncelőadással a táncegyüttes átlépte a határt a klasszikus értelemben vett népi tánc koreográfiák és a néptáncra épített táncszínház között. Wass Albert: Nem hiába éltünk című előadásukat 2012-ben mutatták be melyet a Szalagfűző leánykórussal, valamint a horgosi Bartók Béla Művelődési Egyesület Gubanc táncegyüttesével vittek színpadra Kanizsán és Szabadkán egyaránt. Legutóbbi előadásuk címe „Lakodalom itt is ott is…” mely előadással Újvidéken 2013-ban jól minősült eredmény értek el a budapesti Martin György Néptáncszövettség által szervezett Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán. 2012-ben indult az együttes a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőben, ahol bejutottak a legjobb 12 táncegyüttes közé az elődöntőbe. Ezen kívül számos koprodukciós műsorban vettek részt, más hazai és küldöldi táncegyüttesekkel és csoportokkal. Rendszeresen vesznek részt a térség néptánc versenyein, csoportosan és szóló kategóriában egyaránt.
Ezek mellett a Róna táncegyüttesben résztvevő táncosok kiváló táncoktatók is egyben. Számos hazai és külföldi gyermek táncfesztiválon és versenyen Kiemelt Arany, Arany és ezüst minősítésekkel tértek haza a Népkör gyermek tánccsoportjai. A Róna tagjai egész évben akreditált néptáncoktatói képzéseken vesznek részt a heti három próbanap mellett.A sikerekhez nagyban hozzájárult a táncosok kimagasló, és elszánt teljesítménye valamint a munkatársaink együttgondolkodása, odaadása.

Puja táncegyüttes
A Puja táncegyüttes 2007-ben alakult. Vajdaság egyik legkiemelkedőbb gyermektáncegyüttesének mondhatja el magát.. Az óbecsei Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőn amely, a vajdasági magyar gyermek együttesek találkozója már háromszor kapott arany minősítést. Legutóbb 2013-ban érte el ezt az eredményt. Ugyanezen évben a szabadkai Interetno fesztivál Vajdasági Gyermektáncegyüttesek szemléjén az arany helyezés mellett megkapta a szemle legjobb koreográfiájának címét. 2014-ben a szegedi XXIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon bekerültek a fesztivál legjobb 18 táncegyüttese közé, így a fesztivál gáláján koreográfiájukkal bemutatkozhattak a Szegedi Nemzeti Színházban. Ugyanezen évben a Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőn ezüst helyezést értek el a felsős korcsoport kategóriájában.
Oktatók: Juhász Szécsi Viktória és Pintér Krisztián

Ropogós táncegyüttes
A Ropogós táncegyüttes 2011-ben alakult. Az együttest 8 és 12 év közötti gyermekek alkotják. Jelenleg 30 tagot számlál. A fiatal korosztály ellenére a csoport az elmúlt három év alatt kiemelkedő eredményeket mutattak fel. 2012 óta minden évben részesei a belgrádi Deca Deci fesztiválnak, ahol egyetlen magyar csoport ként képviseltetik magukat. 2013-ban részt vettek a XXIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon, Szegeden. Ugyanebben az évben az óbecsei Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőn kiemelt arany díjat nyetek az alsós kategóriában, a szabadkai Interetno fesztiválon pedig különdíjat kaptak lendületes előadásmódukért. 2014-ben az óbecsei Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőn ismét kiemelt arany érmet szereztek. Fáradhatatlan munka árán 2015-ben Óbvecsén ismét kiemelt arany érmet kaptak, valamint ugyanebben az évben az Interetno fesztiválon arany plakettel díjazta őket a zsűri.
Oktatók: Rumenyákovity Szilvia és Rumenyákovity Kárlo

Bodorka táncegyüttes
A Bodorka táncegyüttes jelenleg 35 tagból áll. 2012-ben alakult. 2013-ban részt vettek a belgrádi Deca Deci gyermekfesztiválon, ahol a fesztivál egyetlen magyar tánccsoportjaként szerepelt. 2014-ben benevezett az óbecsei Kőketánc énekes népi gyermekjáték és néptánc vetélkedőre, ahol kiválóan teljesítettek.
Oktatók: Horváth Evelin és Pintér Krisztián

Cifra táncegyüttes
A cifra táncegyüttes 2014-ben alakult, mondhatni a jelenelgi legfiatalabb tánccsoport, hiszen az együttest 6 és 8 év közötti gyermekek alkotják. 2015-ben újabb tánconi vágyó gyermekek csatlakoztak hozzájuk, így röviddel az évad kezdése után már közel 40 tagot számlál a csoport.
Oktatók: Béres Szinita,  Juhász Szécsi Viktória, Rumenyákovity Szilvia és Rumenyákovity Kárlo

Aranykapu táncegyüttes
A 2015/2016-os évad kezdésekor nagy igény mutatkozott a legkisebbek nem csak alkalmi, hanem rendszeres foglalkoztatására is, ezért útnak indítottuk az Aranykapu csoportot, melyben 3 és 6 év közötti gyermekek ismerkedhetnek meg a játékos néphagyományokkal, valamint a tánctehnika alapjaival.
Oktatók: Pál Klaudia, Szécsi Juhász Viktória