do my homework definition

Népi vonós műhelymunka és hangszerképzés csoporttal bővül a Népkör Magyar Művelődési Központ népművészeti szekciója. A Szekeres László Alapítványnak köszönhetően kezdi meg a működését az új csoport. 

A gyerekekkel Csonka Ferenc népzenei pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere foglalkozik. A vonós és a tambura hangszercsaládba tartozó hangszerekkel ismerkednek meg a gyerekek és a fiatalok. A hangszerek megismerése mellett az együtt zenélés örömét is megtapasztalják azok, akik jelentkeznek a szeptemberben induló csoportba. A cél a népi hangszerek és dallamvilág népszerűsítése, ugyanakkor a népi kultúra és a néphagyomány megismerésére, ápolására, a magyar népi értékek továbbadására is lehetőséget nyújtanak a foglalkozások, amelyeket heti rendszerességgel tartanak majd. A képzés hozzá járul egy új népzenész generáció kineveléséhez, ezáltal a magyar népi kultúra fennmaradását is támogatja, hiszen fennmaradásunk záloga a kultúránk továbbéltetése.

Bethlen-Gabor-AlapSzekeres Laszlo Alapitvany

A Népkörben induló foglalkozás hiánypótló is, ugyanis Vajdaságban már több mint tíz éve nincs rendszeres vonós hangszeroktatás. A népzenei együttesek számának csökkenése aggodalomra ad okot, ezért is jelentős az intézményben induló új szakosztály. A néptáncegyüttesek számára is elengedhetetlen a magas színvonalú népzenei kíséret.
Jelentkezés a szakcsoport munkájába: 2016. szeptember 5. és 9. 19 órától 20 óráig.