Paravariete bemutató a Népkörben

Tasnádi István: Paravarieté című előadását mutatta be a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Fabula Rasa Színjátszó Grundja. A darabban szereplők többsége ezzel a produkcióval búcsúzik az ifjúsági társulattól. A Paravarietével tarolt a csapat a nemrég megtartott KSZFV-én. A szemle legjobb előadásának járó díj mellé a legjobb női, és legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést is Népkör csapata érdemelte ki.

9 éve alakult meg a Népkör gyermekszínjátszó szakosztálya, a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grund. Az első bemutatójuk a Dzsungel könyve volt. A zenés előadással hatalmas sikert arattak a gyerekek, akik azóta már felnőttek, középiskolások, főiskolások lettek, ugyanakkor több új színészpalánta is csatlakozott a csapathoz. Így ma már két társulat működik a Népkörön belül. A nagyok, azaz a középiskolások alkotják a Fabula Rasa Színjátszó Grundot, a kicsik pedig a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grundját erősítik. A fiatalokkal a két szakosztályvezető, Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba foglalkozik.

A Színjátszó Grund most a Paravarieté című négy szereplős előadást mutatta be a Népkör színpadán, amelyet Greguss Zalán rendezett. A Tasnádi darabban szereplők közül többen ezzel a produkcióval búcsúznak a Fabulás évektől, hiszen egyetemre, főiskolára mennek.

Dedovity Tomity Dina a kezdetek óta tagja a csapatnak, hamarosan érettségizik, majd Budapesten, a Színművészeti Főiskolára felvételizik. A Paravarietével köszön el a színjátszó csapattól. Dina az elmúlt évek alatt több díjat és rangos elsimerést kiérdemelt a színjátszó szemléken. Legutóbb aParavarieté legjobb női főszereplőjének járó díjat vehette át.

A Paravarieté Tasnádi négyszereplős darabja, egy nő és három férfi szereplő formálja meg a karaktereket. Az előadás hangulata a varieté és a kabaré határát súrolja. Szereplők: Dedovity Tomity Dina, Budinčević Krisztián, Dudás Dániel és László Roland.

A szakosztályvezetők azt mondják, hamarosan castingot hirdetnek, új színjátszó palánták jelentkezését várják.