Pópopó és Totyka – Könyvbemutató és önfeledt játék a Népkörben

Csík Mónika vajdasági szerző gyermekkönyvét, a Pópopó és Totyka című mesekötetet ismerhették meg a legkisebbek és szüleik a Népkör Aranykapu Játszóházában. A 12 meséből álló könyvben két kisfiú hétköznapi kalandjairól ír Csík Mónika, aki elsősorban arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyszerű dolgokban is megláthatjuk a szépet és a meseszerűt. A fiatal vajdasági szerző azt mondja, számára is élmény, hogy  a színes játékokkal teli Aranykapu Játszóházban is bemutathatta legújabb kötetét.

–      Ebben a szép környezetben a gyerekek otthon érezhetik magukat, most mi jöttünk el, hogy bemutassuk számukra a könyvet. Egy olyan mesét olvasunk fel nekik, amely óvodásokról, kisgyerekekről szól, ugyanakkor a jelmezkészítésről is, így a felolvasást követő kézműves foglalkozáson is a jelmezkészítésé lesz a főszerep. A meséket egyébként igyekszünk interaktív módon megismertetni a kicsikkel. Az illusztrátorral, Kanyó Janovics Erikával nagyon jó párost alkotunk, nagyon szépen összedolgozunk, így újabb mesekönyv elkészítését tervezzük.

Kanyó Janovics Erika illusztrációi nem kísérők, hanem egy egészet alkotnak Csík Mónika meséivel. A szerzőpáros több izgalmas könyvbemutatón van túl, a kiadványt ugyanis többek között a szabadkai Városi Könyvtárban és a Gyermekszínházban is megismertették a legkisebbekkel és szüleikkel. A Pópopó és Totyka a szabadkai Életjel Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

A Népkör MMK Aranykapu Játszóházában megtartott könyvbemutatót önfeledt játék előzte meg.