creative writing web

A Népkörös gyerekek, a népművészeti szakosztály csoportjainak tagjai minden évben nagyon várják a karácsonyi műsort. Ilyenkor ugyanis bemutathatják szüleiknek, nagyszüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak, hogy mi mindent tanultak az elmúlt időszakban. Az ünnepi műsor tulajdonképpen a Népkör ajándéka. Az idei összeállításban a Népkör Népművészeti Szakosztályának minden tagja fellépett a legkisebbektől a felnőttekig. 

A szakosztályvezetők arra törekedtek, hogy a jól ismert karácsonyi dalok mellett olyan énekek is felcsendüljenek, amelyeket ritkán hallhat a közönség. Az egyházi vonatkozású dalok is előtérbe kerültek. Minden tánccsoport a korának megfelelő koreográfiákkal készült, a műsorban a téli ünnepkör jeles napjait is bemutatták a gyerekek a tánc, az ének és a zene eszközeivel – mondja Rumenyákovity Szilvia szakosztályvezető.
Az ünnepi műsor közönségét Takács Márta, a Népkör elnöke köszöntötte. Elmondta, örül annak, hogy az intézmény idén bővítette a kínálatát, valamint két évtized után felújítási munkálatokra is sor került. A Népkör saját eszközeiből és a Magyar Nemzeti Tanács és a Bethlen Gábor Alap támogatásával idén újrafestették a nagytermet és a képzőművészeti tárlatoknak helyet adó körgaléria is megújult.