SZÍNHÁZ VAN AZ ÉN UTCÁMBAN – IV. WINTERETNO FESZTIVÁL

Igényes, szórakoztató és izgalmas előadások várják a közönséget február 17-e és 20-a között Szabadkán, a Népkörben. Ekkor tartják a negyedik Winteretno Fesztivált. A Színház van az én utcámban alcímű rendezvényt a Magyar Teátrumi Társasággal közösen szervezi a Népkör MMK. 

A fesztiválon minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző programot. A szervezők célja, hogy olyan előadásokat hozzanak el Szabadkára, amelyeket egyébként nem tudna megtekinteni a helyi közönség.

A Winteretno Fesztivált a házigazda intézmény Róna táncegyüttese nyitja meg 17-én 19 órától. A Szerelem című táncjátékot mutatják be a fesztivál közönségének. A következő három napban anyaországi színházak mutatkoznak be. 18-án a szolnoki Szigligeti Színház lép színpadra a Made in Hungaria címet viselő egyveleggel. 19-én a budapesti Nemzeti Színház Hoztam valamit a hegyekből című előadását tekintheti meg a közönség. 20-án a  kecskeméti Katona József Színház produkciója zárja a  rendezvényt.

18-a és 20-a között, délelőttönként játszóház és kézműves foglalkozások lesznek. Közben gyermekelőadások is várják a kicsiket és szüleiket. 18-én és 19-én délelőtt 10.30-tól a Ramazuri Bábszínház szórakoztatja a legkisebb fesztiválozókat. 20-án 10 órakor kezdődik a gyerekelőadás.  Ekkor a szabadkai Gyermekszínház Mira Magányországban című előadását mutatják be a Winteretnon.

A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény részleteit. Bodrogi Béla szerint azért is jelentős a már hagyománnyá vált rendezvény, mert a nehéz gazdasági helyzet ellenére is ingyenesek a fesztivál programjai.

Szabó László, a partnerintézmény, a Magyar Teátrumi Társaság főtitkára pedig azt hangsúlyozta, számára megtisztelő az, hogy részese lehet a 145 éves Népkör MMK életének.

A Magyar Teátrumi Társaság a legnagyobb magyar színházi szervezet. Több mint 50 tagot számlál. Az MTT célja, hogy a határokon túlra is eljuttassa a magyarországi színházi produkciókat.