SZÍNHÁZ VAN AZ ÉN UTCÁMBAN – WINTERETNO FESZTIVÁL

A Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundjának és a Róna Táncegyüttesének közös produkciója, a Hair című musical nyitotta meg az ötödik alkalommal megrendezett tél végi színházi fesztivált.  A két legnépesebb szakosztály bemutatója hatalmas sikert aratott, sokan voltak kíváncsiak a látványos zenés előadásra.
A legendás hippikorszak passiójaként emlegetett musical népszerűsége töretlen. A béke iránti vágy minden korban aktuális. A Népkör fiatal színjátszói már évekkel ezelőtt is szerették volna színpadra állítani a Hairt, a szakosztályvezetők most érezték úgy, hogy eljött a megfelelő pillanat. A produkcióban a Róna Táncegyüttes tagjai is közreműködnek.
A Magyar Teátrumi Társaság fontosnak tartja, hogy a legjelentősebb magyarországi színházak produkcióit a határokon túlra is eljuttassa. A vajdasági partnerrel, a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen minden év februárjában több napos színházi fesztivált rendeznek. Idén a Veszprémi Petőfi Színház, a Turay Ida Színház és a Nemzeti Színház lép fel a Népkör színpadán.
A szabadkai közönség nagyon várja a rendezvényt, hiszen a fesztivál alkalmat ad  arra, hogy megtekintsék az anyaországi színházak előadásait, mindezt ingyen, ugyanis a Winteretno minden rendezvényére a belépés díjtalan. A délelőtti órákban a gyerekeket várják a szervezők. Több gyermekelőadást tekinthetnek meg a kicsik és különböző foglalkozásokon vehetnek részt.
Az V. Winteretno fesztivál szombaton zárul.