TÁJOL A SZERELEM

A táncszínházi produkciók egyre népszerűbbek a Kárpát-Medencében. A Népkör MMK népművészeti szakosztálya rendszeresen készít ilyen jellegű előadásokat. Legutóbb a Szerelem című táncjátékkal lepték meg a közönséget.

A Szerelem című előadásban a jelen és a múlt is megjelenik. A Szerelem olyan fiatalokról szól, akik élvezik a XXI. század által nyújtott lehetőségeket, szórakoznak, buliznak, majd hirtelen megérinti őket a szerelem, és néptánc bűvöletébe kerülnek. Az egész estét betöltő produkcióban a Népkör felnőttekből álló együttesét, a Rónát láthatják a nézők. Fellép a Szalagfűző leánykórus és a  Rozsdamaró zenekar. Szécsi Zsolt és a horgosi Gubanc táncegyüttes szólistái is közreműködnek a látványos produkcióban. A színházi elemekkel kombinált táncjátékok elkészítéséhez színházi szakembereket kér fel a Népkör. A Szerelem című előadást Kálló Béla szabadkai színművész rendezte.

A következő időszakban Magyarkanizsán, Nagykikindán, Zentán, Bajmokon, Bácskertesen, Topolyán, Csantavéren és Szenttamásom is be szeretnék mutatni az előadást az alkotók. A Szerelem című előadás létrejöttét, a felkészülést és a produkció utaztatását a magyarországi Emberi erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Szerelem plakat 2