help writing nursing essay

A táncházmozgalmat népszerűsíti a Népkör Magyar Művelődési központ az Utazás a Kárpát-Medencében elnevezésű programsorozatával. Az intézményben a népművészeti szakosztály a legnépesebb, az oktatók különböző csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel. A tájegységekre jellemző koreográfiák elsajátítása mellett arra is figyelnek a Népkör munkatársai, hogy a gyerekek a jeles napokhoz fűződő hiedelmekkel és szokásokkal is megismerkedjenek. Így a népi értékeinket is tovább adják. A hat állomásos program februárban kezdődött, akkor a táncoktatás mellett a farsangi szokásokkal is megismerkedhettek a gyerekek. Minden alkalommal elismert táncoktatók, táncházi házigazdák és népművészek várják a gyerekeket és a fiatalokat. A Kárpát-Medence tájegységeinek táncai mellett elméleti foglalkozásban is részesülnek a résztvevők, a szokások és hiedelmek által pedig jobban megismerik a régiót. A táncház egyben közösségi tér is, ahol minőségi kikapcsolódásban részesülnek a látogatók.

Legközelebb áprilisban lesz táncház a Népkörben. Akkor a húsvéti ünnepkörhöz fűződő szokások kerülnek előtérbe, valamint a Tánc Világnapjával is foglalkoznak a gyerekek.

A legkisebbek is részt vehetnek a hagyományőrző utazásban. Az Aranykapu játszóház is bekapcsolódott a rendezvénybe. A játszóházban  a táncházi programok idején az adott tájegység mondókáit tanulhatják meg a gyerekek a pedagógusok segítségével.

A táncházi rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítja meg a szabadkai művelődési központ. Az anyaországi hozzájárulásnak köszönhetően tavasszal is folytatódik a rendezvénysorozat.