TÁNCOLÓ TAVASZ

A Népkör MMK összes néptáncosa és a népzenei együttese is fellépett a Tánc Világnapja alkalmából szervezett gálán. A Táncoló Tavasz elnevezésű rendezvény már hagyomány a Népkörben, ilyenkor ugyanis a népművészeti szakosztály minden tagja bemutathatja mi mindent tanult ősz óta. A hét korcsoportban működő együttesek hónapokig készültek a műsorra. Különböző tájegységek koreográfiáit mutatták be a színpadon az adott vidékre jellemző viseletekben. A táncosok mellett a Szöllősy Vágó László népzenei szakosztály kis zenészei is színpadra léptek.

A műsort a legkisebb táncosok, az Aranykapu játszóházba járó kisgyermekek nyitották meg. Őket a Kiscifra, a Nagycifra, a Bodorka, a Ropogós, a Puja és a Róna táncegyüttes követte. A táncosokat a szegedi Ménkű banda kísérte. A műsorban a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület táncosai és zenészei is felléptek.

A Tánc Világnapját 1982. óta április 29-én ünnepeljük. E jeles nap környékén a világszerte táncos programokat, táncszínházi produkciókat és táncházakat szerveznek, ezzel népszerűsítve a tánc minden formáját.