TÁNCOLÓ TAVASZ A NÉPKÖRBEN

A Népkörben már hagyománnyá vált, hogy minden évben, április végén, a Táncművészet Világnapján alkalmi műsort készítenek a néptáncszakosztály csoportjai. A Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényen az intézmény összes táncegyüttese fellép, a legkisebbektől egészen a felnőtt együttesig.

A Táncoló Tavasz kitűnő lehetőség arra, hogy a gyerekek megmutassák a szüleiknek, családtagjaiknak, hogy szeptembertől április végéig mi mindent sajátítottak el a próbákon és a foglalkozásokon. Az idei műsorban felléptek az Aranykapu Játszóházba járó kicsik, majd a Cifra, a Bodorka, a Ropogós és a Pulya táncegyüttes is színpadra lépett Végül a felnőtt együttes, a Róna összeállítása következett. Az esten a horgosi táncosok vendégszerepeltek.  A közönség többek között rábaközi és kalocsai táncokat láthatott, de sok más tájegységet is feldolgoztak a tánccsoportok.

A Népkör táncosai májusban néptáncszemléken, versenyeken vesznek részt. Legközelebb az évadzáró gálaműsoron lépnek fel a néptáncszakosztály együttesei a Népkör Magyar Művelődési Központban.

A programot Szabadka önkormányzata, a Bethlen Gábor Alap – Szekeres László Alapítványa támogatja.

Bethlen-Gabor-AlapSzekeres Laszlo Alapitvany