hpl homework help

 

A Titanic vízirevüt állította színpadra a Népkör társulata a két szakosztályvezető, Ralbovszki Csaba és Greguss Zalán rendezésében.

Tasnádi István műve  könnyed, kellemes, humoros, szórakoztató, ugyanakkor sok olyan kérdést is felvet, amely sokakat érint, foglalkoztat. Ilyen például az elvándorlás, vagy az itthon boldogulás kérdése. A történet egy faluban játszódik, ahol a polgármester Matyik Lajos Ritter Dénessel összefogva egy hajót újít fel, majd a jármű elindul sok érdekes, színes egyéniséggel a fedélzeten.

A fiatal színjátszók azt mondják, nagyon izgalmas volt a két felvonásos előadás próbafolyamata. A polgármestert alakító Budinčević Krisztián azt mondta, hogy a produkcióban mindenki talál számára izgalmas elemeket, mindenki számára érdekes, hiszen aktuális témák is helyet kaptak a történetben. Ralbovszki Csaba szerint a Népkör színjátszó szakosztályának tagjai a kezdetek óta sokat fejlődtek, így a zenés és a drámai műfajban is egyaránt megállják a helyüket. Greguss Zalán pedig azt mondta, igyekeztek különleges elemekkel tarkítani a produkciót. A játéktér így nem a színpadon kapott helyet, a fiatalok a nézőtéren adják elő a produkciót. A Titanic vízirevüt pedig azért választották, mert a drámai és a szórakoztató vonal egyaránt jelen van a műben. Az előadásban a Fabula Rasa nagyokból álló társulatának minden tagja játszik.

A szereplők: Nyári Ákos, Đurović Miléna, Budinčević Krisztián, Bodnár Lonetta, Dedović Tomić Dina, László Roland, Lukács Ramóna, Dudás Dániel, Dimitrov Nikoletta, Greguss Lilla, Ambrus Richárd, Hornyák Nikolett, Szabó Szandersz és Sábity Anita.

A Titanic vízirevüt legközelebb a következő évadban láthatja a közönség.

A Fabula Rasa nyitott az érdeklődők előtt, az új tagok jelentkezését szívesen fogadják a szakosztályvezetők, ugyanis a nagyok csoportjában, az a Színjátszó Grundban többen most érettségiznek, közülük néhányan külföldön folytatják tanulmányaikat. A Népkör MMK színjátszó szakosztálya a 2015/2016-os évadban is két csoportban folytatja a munkát. Így a Fabula Rasa Színjátszó Grundja és a Fabula Rasa Gyermekszínjátszó Grundja is érdekes és izgalmas produkciókkal várja a közönséget a következő szezonban is.