Ünnepelt a Népkör

Kiállítással és a népművészeti szakosztály alkalmi műsorával ünnepelte meg a Népkör MMK az intézmény napját. A Népkör 1872 óta folyamatosan működik. A vajdasági magyar művelődési élet világítótornyaként említett művelődési központ Vajdaság legrégebbi ilyen jellegű intézménye. A Népkörben 9 szakosztályban több mint 500 tag tevékenykedik. A csoportokhoz tartozó gyerekek, fiatalok és felnőttek eredményesen szerepelnek a szemléken és a különböző megmérettetéseken.

A Népkör a szakosztályok munkájának bemutatása mellett otthont ad irodalmi rendezvényeknek, koncerteknek és családi programoknak is. Két jelentős szabadkai fesztivált is a Népkör munkatársai álmodtak meg, és évente megszervezik azokat. Az egyik az Interetno Fesztivál, valamint a Színház van az én utcámban…, azaz a Winteretno, amely a téli időszakban várja a közönséget.

A Népkör napján kiállítás nyílt az Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály munkáiból. A tárlaton a csoport gyermek és felnőtt tagjai egyaránt kiállítottak, valamint Boros György szakosztályvezető munkáit is képzőművészetet kedvelő közönség elé tárták. A megnyitót követően a népzenei szakosztály alkalmi műsora következett, majd megtartották az intézmény évi közgyűlését is. A Népkörben egyébként felújítási munkálatok zajlanak a magyarországi Bethlen Gábor Alapnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően.