http://nepkor.rs/company-profile-writing-service/

Kellemes zene, fenyőillat, adventi hangulat fogadta a Népkörbe látogató gyerekeket november 26-én, csütörtökön a délutáni és esti órákban. Az Intézmény egyik rendezvénysorozata, az Utazás a Kárpát-medencében… elnevezésű program részeként a Népkör munkatársai adventi hangulatú kézműves foglalkozást kínáltak a gyerekeknek, ahol adventi koszorút és ajtódíszt készítettek. A gyerekek szüleit, kísérőit tea és forralt bor várta.

Az Utazás a Kárpát-medencében… rendezvénysorozat része a táncház, ahol a gyerekek játékos és szórakoztató módon ismerkednek meg egy-egy tájegységgel, a szokásokkal és a népi viseletekkel. A november végi táncház az ünnepi készülődés jegyében telt.

Újdonság, hogy hobbi-kézművesek portékáiból jótékonysági adventi vásárt szervezett a Népkör. Itt ünnepi díszeket, hóembereket, angyalkákat, adventi koszorúkat és süteményeket kínáltak a standoknál. A befolyt pénzt a Népkörös gyerekek utaztatására fordítják. Dr. Takács Márta, az intézmény elnöke is részt vett a vásáron saját készítésű adventi koszorúkkal és édességekkel. Az elnök asszony azt mondta, szeretnének hagyományt teremteni a jótékonysági vásárral.

Az Utazás a Kárpát-medencében… rendezvénysorozatot a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A programsorozat következő állomása december 3-án lesz. Akkor a Mikulásvárás jellemzi a családi összejövetelt.