creative writing history

A legendás hatvanas évekbe csöppent a Winteretno Fesztivál közönsége a rendezvény második napján. A szolnoki Szigligeti Színház lépett fel csütörtökön, a Made in Hungária egyveleget hozták el Szabadkára.

A Fenyő Miklós önéletrajza ihlette musical a hatvanas évek hangulatát idézi. Jól ismert dalok csendülnek fel a vidám hangulatú zenés előadásban. Ilyen például a Csavard fel a szőnyeget, és a Csókkirály. A történet Fenyő Miklós hungarikumnak számító zenész ifjúságát eleveníti fel. A zenész karrierje az Amerikai Egyesült Államokból indult. Ezzel kezdődik a Made in Hungária egyveleg című produkció, amelyet Radó Döniz tulajdonképpen a két főszereplőre álmodott meg.

Dósa Mátyást és Barabás Botondot az előadás kapcsán kérdeztük. A két színművész nagyon élvezte az előadás próbafolyamatát, ugyanis szüleiktől sok történetet hallottak a hatvanas évekről, ők maguk azonban ezt nem tapasztalhatták meg. Úgy érzik, ezzel a kellemes és szórakoztató produkcióval belecsöppentek ebbe a korszakba. A jól ismert dalokat már gyermekkoruk óta dúdolják.

Kertész Marcella színművésznő szívesen tájol a Made in Hungáriával. Vajdaságba különösen szívesen jön, ugyanis rokoni szálak fűzik ide.

A Made In Hungáriát három éve mutatták be a szolnoki Szigligeti Színházban. Azóta folyamatosan repertoáron van az előadás. A közönség rajong a hatvanas évek dallamaiért, az alkotók pedig elégedettek, hiszen azok, akik Fenyő Miklós dalaira táncoltak ifjú korukban, szívesen nosztalgiáznak, és a fiatal generáció is kedveli a produkciót.