http://nepkor.rs/creative-writing-first-paragraph/

Ezen a napon sem maradt el a Teátrumi Mocorgó Játszóház. A gyerekek játszottak, élvezték a foglalkozásokat és néhány önfeledt órát töltöttek a Népkörben. Este a Nemzeti Színház mutatkozott be a Népkör színpadán.

A Winteretno Fesztivál harmadik napja is gyermekprogramokkal kezdődött. Ismét a Ramazuri Bábszínház lépett fel. Most az Ördöngős mese című zenés, interaktív, szórakoztató bábelőadást mutatták be a fesztivál színpadán. A történet három népmesét dolgoz fel, amelyek magáról az ördögről szólnak. A Ramazuri Bábszínház társulata fontosnak tartja azt, hogy a gyerekek úgy érezzék, ők maguk is a mese részesei. A kellemes és vidám bábjátékok így nem csupán színházi produkciók lesznek a kicsik számára, hanem az interaktív elemekkel, egyéb tartalmakkal maradandó élményben részesül a kis közönség.

 

Este a Nemzeti Színház mutatkozott be a Népkör színpadán. A Hoztam valamit a hegyekből című előadásukat láthatta a közönség. A történet Mezei Mária életét meséli el, mindezt humorral és iróniával fűszerezve. A zene is teljesebbé teszi a produkciót.

Tóth Auguszta önálló estje Mezei Mária színművésznő életét tárja a közönség elé. Mezei Mária 1909-ben született Kecskeméten. Bölcsészhallgató volt, de a színpad vonzotta. Színjátszó iskolába iratkozott, 1935-ben a Belvárosi Színház szerződtette, majd foglalkoztatni kezdték a budapesti színházak. A filmes karrierje a 30-as években kezdődött. A magyar filmgyártás egyik csillaga lett. A háború után játszott az Édes Anna, a Noszty fiú este Tóth Marival, a Mici néni két élete és a Tiltott terület című filmekben is. Az 50-es években méltatlanul mellőzték.

Mezei Mária 1983-ban hunyt el Budakeszin.