http://nepkor.rs/creative-writing-lesson-year-11/

Véget ért a IV. Winteretno Fesztivál – Színház van az én utcámban rendezvénysorozat.

Február 17-e és 20-a között egy vajdasági és három magyarországi színházi produkciót tekintett meg a közönség. Az első napon a Népkör MMK Róna Táncegyüttese lépett fel a Szerelem című táncjátékkal. Másnap a Szigligeti Színház Made in Hungária egyvelegét láthatta a fesztivál közönsége. A Nemzeti Színház a Hoztam  valamit a hegyekből című produkciójával a harmadik napon mutatkozott be. A Winteretno Fesztivál a kecskeméti Katona József Színház  Csoportterápia című sikerprodukciójával zárult.

A Csoportterápia elsősorban arról szól, hogy mindannyian segítségre szorulunk, a magunk módján keresünk megoldásokat a problémáinkra. A produkció azonban koránt sem száraz beszélgetésekről szól azon  emberek között, akik hasonló természetű problémáikra a csoportterápián keresik a megoldást. Cseke Péter rendezése, ahogyan az alkotók mondják, igazi “mjuzikelkámedi” kiváló színművészek előadásában.

A IV. Winteretno Fesztivál összes előadását telt-ház előtt játszották. A szabadkai közönség már jól ismeri ezt a rendezvényt, és különösebb reklámra sincs szüksége a Winteretno Fesztiválnak, hisz az érdeklődés hatalmas. Sokan azt mondják, azért örülnek a színházi fesztiválnak, mert olyan színészeket láthatnak élőben, akiket a televízióból ismernek.

A fesztivál második, harmadik és negyedik napján a kicsiket játszóház várta, és több gyermekszínházi produkciót is megtekinthettek. A Winteretno utolsó napján a gyerekek a telet is elűzték, ugyanis elégették a kiszebábot a Népkör előtt. Ezen a napon fergeteges farsangi mulatságot rendeztek a szervezők. A jelmezbe öltözött kicsiket farsangi fánk is várta. A szervezők díjazták a legjobb, legötletesebb farsangi öltözékeket. Két kategóriában, a legkisebbek és a nagyobbak között is több díjat ítélt oda a zsűri.

Jövőre is lesz Winteretno Fesztivál Szabadkán, a Népkör Magyar Művelődési Központban. A Színház van az én utcámban alcímű rendezvényt a Népkör a Magyar Teátrumi Társasággal közösen szervezi.