creative writing rubrics grade 4

Igazi magyaros lakodalmas hangulat fogadta a Vőfélybál vendégeit a Népkörben. A Művelődési Központ a hétvégén rendezte meg a X. Vőfélybált, amelyen 18 vérbeli vőfély vett részt. VofelybalTöbbségük Vajdaság különböző pontjairól érkezett, de magyarországi vőfélyek is eljöttek a már hagyományossá vált bálra.  Ezzel a rendezvénnyel a lakodalmas szokásokat, hagyományokat is ápolni, népszerűsíteni kívánja az intézmény. A Vőfélybál egyúttal hangulatos farsangi mulatság is, amelyen sok a visszajáró vendég.

Soós János szabadkai vőfély azt mondja, az igazi vőfély olyan, hogy a jelenlétét szinte észre sem veszik a lakodalom vendégei, nem feltűnő, nem kíván a központban lenni, ugyanakkor minden pillanatban megállja a helyét. Soós János szerint a Népkör hagyományossá vált rendezvénye azért is fontos, hiszen a bál alkalmával a vőfélyek megismerhetik egymást, és nem utolsó sorban egy hajnalig tartó fergeteges mulatság részesei lesznek mindannyian.

Tóth István a magyarországi Ásotthalomról érkezett a bálra. Azt mondta, elszomorítja az, hogy Magyarországon kiveszőben van a vőfélymesterség. A fiatalok nem érdeklődnek, már csak az idősebb generáció élteti és ápolja ezt a magyar szokást.

A X. Vőfélybálon a Csantavéri ifik együttes szolgáltatta a talpalávalót, igazi lakodalmas zenét játszottak. Az est főszereplői, a vőfélyek pedig külön-külön a vendégek elé léptek, és megmutatták tehetségüket, lakodalmat vezényeltek. Természetesen menyasszony és vőlegény is volt a bálon. A Népkör MMK néptáncszakosztályának tagjai vállalták ezt a szerepet. Népviseletbe öltözve játszották el az ifjú párt.

Az est színvonalát a támogatók is emelték hozzájárulásukkal. A Gerfa Flour Virágkertészet biztosította a virágokat, a szabadkai Marlene Dietrich dekoratőr és a Dream esküvői ruhaszalon is támogatta a rendezvényt.